csZ důvodu konání turnaje bude v neděli 24.11. omezená obědová nabídka v restauraci.

Z technických důvodu je Kryokomora mimo provoz. Děkujeme za pochopení.

Wagyu menu na Kapce

S novým měsícem přichází druhý ze čtyř tematických večerů, který nese název Wagyu.  Celý večer bude věnován jedinečnému hovězímu masu, které je bráno jako jedno z nejkvalitnějších a je právem řazeno mezi top lahůdky na světě. Naši kuchaři si pro vás přichystají originální menu, na které budete ještě dlouho vzpomínat. Můžete se tedy začít těšit na první listopadovou sobotu 4.11. 2023.   

O wagyu .

Pokud jde o maso, není na světě žádná chuť jako chuť Wagyu. Toto japonské hovězí maso se stalo synonymem pro luxus a dokonalost v gastronomii. Jeho jedinečná chuť, textura a mramorování ho řadí mezi nejlepší hovězí maso na světě. 

Původ a historie .

Wagyu, což doslova znamená „japonské hovězí,“ má své kořeny v Japonsku. Tato plemena byla vyšlechtěna a pečlivě chována po staletí, aby dosáhla své jedinečné kvality. V průběhu této doby se vyvinulo několik různých linií Wagyu, z nichž nejslavnější je Tajima, která je základem pro maso Kobe. 

Není kráva jako kráva  .

Co dělá Wagyu tak výjimečným? Je to kombinace několika faktorů. Prvním je mramorování, což je rovnoměrné rozložení tuku v masu. To dává masu jemnost, šťavnatost a bohatou chuť. Wagyu obsahuje vyšší obsah tuku než většina jiných hovězích mas, což znamená, že se téměř rozpouští na jazyku. Důležitým prvkem je i chov tohoto skotu. Wagyu krávy jsou chovány s láskou. Krmí se vyváženou stravou, která zahrnuje například pšenici, kukuřici, ječmen a různé druhy sena. Také dostávají masáže a je jim pouštěna hudba, což má za cíl minimalizovat stres zvířat a zlepšit tak chuť masa.  

Slavné linie Wagyu .

Nejznámější linií Wagyu je Kobe Beef, které pochází z prefektury Hyogo v Japonsku. Jeho výjimečná kvalita a chuť získaly světovou proslulost. Kobe Beef je známé svým nádherným mramorováním a jemnou texturou. Dalšími slavnými liniemi jsou Matsusaka, Ōmi, a Yonezawa. Každá z těchto linií má své vlastní charakteristické vlastnosti a chuťové nuance. U nás na Kapce budeme podávat Wagyu maso z Austrálie, které je jedním z největších producentů tohoto druhu na světě.

Gurmánský zážitek .

Jíst Wagyu je zážitek sám o sobě. Maso se často podává v tenkých plátcích, aby se maximalizovala jeho chuť a mramorování. Možnosti úprav je více, například na grilu nebo se tepelně upravuje tak, aby se zachovala jeho jedinečná chuť. 

Wagyu Beef můžete ochutnat v některých z nejlepších restaurací po celém světě, ale je také k dispozici pro vaření doma, pokud máte na toto vysoce ceněné maso rozpočet. 

 Wagyu je symbolem luxusu a dokonalosti v oblasti hovězího masa. Jeho jedinečná chuť, textura a mramorování ho staví na vrchol gastronomického světa. Ať už ho ochutnáte v restauraci nebo si ho připravíte doma, určitě to bude gastronomický zážitek, který si budete pamatovat. 

Kdo pro vás bude Wagyu připravovat?

Martin Babica a Jiří Heger

Naši kuchaři Jirka a Martin.

Jirka rád tvoři a připravuje masové pokrmy. Dlouhá léta působil na hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, kde mu prošlo pod rukama spousta druhů mas a surovin, a právě zde vznikla i záliba v experimentování s různými masy a přísadami. 
 
Našeho Martina jsme vám již představovali u Sushi večera. Není tedy tajemstvím, že se orientuje především na asijskou kuchyni. A právě tito dva kuchaři spojili své dovednosti a vytvořili Wagayu menu pro vás.  
 
Kluci se na tento večer velmi těší, protože pracovat s tak výjimečnou surovinou není jejich každodenní náplní. Chtějí Vám proto ukázat, jak chutné toto maso může být a vytvořili jídla, kde používají suroviny typické pro asijský kontinent. Vzniká tak menu, které dohromady perfektně ladí a mělo by vaše chuťové pohárky dovést do extáze.  

Wagyu menu .

Tataki wagyu, shimeji, ponzu, sezamová majonéza, koriandr 550 Kč  
(tenké plátky wagyu s japonskou houbou shimeji, citrusovou omáčkou ponzu, sezamovou majonézou a koriandrem) 

Hříbkové consomé, wagyu tatarák, gyoza knedlíček 350 Kč  
(čirý silný vývar z hříbků s masem wagyu v tatarákové úpravě, s typickým japonským plněným knedlíčkem) 

Wagyu steak, pak choi, miso máslo, omáčka nikka, bramborový fondán 1250 Kč  
(steak, čínský salát s omáčkou z japonské whiskey) 

Wagyu steak, shiitake, fazolky edamame, omáčka nikka, parmazánová kroketa 1250 Kč  
(steak, japonská houba shiitake, fazolky, omáčka z japonské whiskey)

 

Připravte se na výjimečné chutě a luxusní atmosféru. Vzhledem k omezenému počtu míst doporučujeme včasné rezervace. Připojte se k nám a nenechte si tak ujít jedinečnou příležitost ochutnat jedno z nejvzácnějších mas na světě v Kapka resortu.