csZ důvodu konání hokejového turnaje, bude ve dnech 19.10. – 20.10. omezená obědová nabídka v restauraci.
Děkujeme za pochopení.

CESTFEST na Kapce: Balkánem až po Albánii

Cesta Balkánem .


INFORMACE . REZERVACE

koupě vstupenky

kapka_resort | cestfest

21. 11. 2024

Kapka resort, restaurace

CestFest Balkán

Zveme vás na jedinečnou přednášku o Balkánském poloostrově, která se uskuteční 21. listopadu od 18 hodin. Tuto událost povede Honza Husák, zkušený cestovatel. Přijďte se dozvědět více o této rozmanité oblasti plné historie, kultury a přírodních krás.

Historie a kultura bývalé Jugoslávie .

Honza Husák vás provede jedinečnou kulturní mozaikou států bývalé Jugoslávie, jako jsou Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora či Srbsko a Kosovo. Dozvíte se o historických událostech, které tyto země formovaly, a o kulturních vlivech, které zde přetrvávají dodnes.

Přírodní krásy a skvosty Balkánu .

Přednáška zahrne fascinující přírodní scenérie, jako je národní park Plitvická jezera v Chorvatsku, majestátní hory Durmitor v Černé Hoře a klidné Skadarské jezero. Tyto destinace nabízejí jedinečné zážitky pro milovníky přírody a dobrodružství.

Méně známé, ale kouzelné destinace .

Objevte méně známá, ale neméně půvabná místa, jako jsou Ochridské jezero v Makedonii nebo historické perly Albánie, jako jsou Gjirokaster a Kruje. Tyto destinace slibují autentické zážitky a pohledy na místní kulturu a tradice.

Kulturní a náboženské křižovatky .

Na závěr se Honza Husák zaměří na Srbsko a Kosovo jako kulturní a náboženské křižovatky, kde se setkávají různé tradice a vlivy. Tyto oblasti představují jedinečný mix islámu a křesťanství, což přispívá k jejich specifickému charakteru.

Přijďte si poslechnout inspirující příběhy a získejte tipy na místa, která by neměla chybět na vašem cestovatelském seznamu. Těšíme se na vaši účast!

 
 
 

kalendář akcí .

kalendář akcí